Je hebt vast weleens gehoord over ‘helderzienden’ of je hebt zo nu en dan van die briefjes in de brievenbus ontvangen over ‘toekomst voorspellers’. Ik vraag me af of je wel iets over je toekomst zou ‘moeten’ willen weten. Ik ben ervan overtuigd, dat ieder mens van binnenuit spiritueel is. De een heeft zijn/haar spiritualiteit ontwikkeld door bijvoorbeeld het volgen van spirituele workshops of door te mediteren. Een ander is zich misschien niet eens bewust van zijn/haar spiritualiteit.

Ik snap best dat men nieuwsgierig kan zijn naar een ‘stukje toekomst’. Als men alles zou mogen weten over de ‘toekomst’, wordt daar het leerproces dan (deels) door belemmerd?

Ook al sta je nuchter in het leven, het moment dat jou de toekomst is voorspelt over een situaties waarover jij vragen hebt, zal dit toch ergens in je achterhoofd blijven hangen. Doordat je bewust of onbewust aan de voorspelling blijft denken, zal je er ook naar gaan handelen. Wellicht handel je dus op een bepaalde manier, terwijl je dat zonder de voorspellingen niet zou doen. Dit kan zeker positief uitpakken. Met de mogelijkheid dat het toch anders kan lopen, ondanks de voorspellingen, daar houden sommige mensen geen rekening mee. Dit komt denk ik niet zozeer door het vertrouwen wat men heeft in de ‘ziener’, maar ik denk dat het gevoel van ‘hoop’ ontzettend krachtig kan zijn.

Als je de uitkomst zou weten van bepaalde situaties die zich voordoen in het leven, zou jij je dan nog ergens zorgen om maken? Zou je dan nog emoties voelen als: frustratie, boosheid en zelfs onrechtvaardigheid? Je zou denken, maar dat is toch alleen maar goed als je je geen zorgen meer hoeft te maken. Klopt. Alleen ben ik van mening, dat het een leerproces is, waarbij je dus leert dat je je geen zorgen meer zou hoeven maken en je de ‘dingen’ daardoor makkelijk los zou kunnen laten. Als je dat soort emoties nooit zou hoeven ervaren, hoe leer je dan uiteindelijk op jezelf te vertrouwen, hoe leer je dan jezelf echt kennen en hoe leer je uiteindelijk dat het niet uitmaakt wat de ‘toekomst’ zal brengen?

Ik denk dus niet dat er iets mis mee is om ‘gebruik’ te maken van ‘zieners’. Alleen denk ik dat het wel ergens fout gaat als je daarnaar gaat handelen en gefrustreerd raakt, wanneer je merkt dat de ‘voorspelling’ niet klopt. Waar gaat het dan fout? Ben je dan bij een oplichter geweest voor een toekomstvoorspelling? Dat zou natuurlijk kunnen, maar dat hoeft niet. Er zijn genoeg ‘zieners’ die wel echt verder kunnen kijken dan de gemiddelde mens. Het gaat fout op het moment, dat je je vasthoudt aan dat stukje toekomstvoorspelling.

Het is mooi als je iets mag weten over jouw toekomst, maar het is wel de bedoeling dat je het daarna loslaat. Op het moment dat je je toekomst hoort en je houdt je er krampachtig aan vast, in die zin, dit is mij verteld en zo moet het ook gaan, dan sluit je je af voor alternatieven en begeef je op een pad dat alleen rechtdoor gaat. Niet wetende dat aan het einde van dat pad misschien iets veranderd is.

Mijn mening is, je zou niet hoeven weten wat de toekomst brengt. Je zou het vertrouwen mogen hebben in jezelf en goed leren luisteren naar je intuïtie. Het is zeker een proces om zo in het leven te kunnen staan, waarbij zorgen en stress geen ruimte krijgt in jouw leven. Onmogelijk is het in ieder geval niet, mee eens? Laat een bericht achter, deel jouw ervaring of mening.