LEIDERSCHAPSCOACHING (SPIRITUEEL)

Voor wie is leiderschapscoaching?

Leiderschapscoaching is voor elke professional met een leidinggevende functie of professional die net begint in een leidinggevende rol. De voorwaarde voor leiderschapscoaching en eigenlijk voor elke vorm van coaching is, dat je openstaat om gecoacht te worden. Sta je open voor coaching, dan sta je open voor verandering!

Waarom leiderschapscoaching?

Door de invoering van Het Nieuwe Werken is de verwachting dat de leidinggevende zijn leiderschapsstijl aanpast. De maatschappij heeft behoefte aan inspiratie en ondersteuning van een gepassioneerde leider, een leider die zich kenmerkt door mensen te gidsen naar een nieuw en gewenst resultaat. De nieuwe leider doet dat door zelf zoveel mogelijk vanuit passie en hoger-bewustzijn te leven en te werken. De nieuwe leider brengt passie binnen teams en organisaties terug, omdat het in essentie de kern is van alles. Dit past goed in de ontwikkeling van transactioneel naar transformationeel leiderschap.

Wat kan livelifecoaching voor jou betekenen?

Om te beginnen is het belangrijk te weten wat het onderscheid is tussen leiderschap en leidinggeven. Leiderschap en leidinggeven zijn namelijk twee verschillende dingen: leiderschap is kwaliteit. Leidinggeven is wat je doet en leiderschap is wie je bent. Leiderschap zijn karaktereigenschappen die je bezit en in ieder geval bereidt bent te (her)ontwikkelen, naar voren te schuiven en in te zetten. Leiderschap beheersen en uitvoeren vanuit passie, hart en ziel maakt een leider: ‘De nieuw leider, een leider van de 21e eeuw’.

Leiderschapscoaching helpt iemand zoals jij in een leidinggevende rol om gedisciplineerd doelen te stellen en drijfveren te ontdekken, om vervolgens geïnspireerd en vasthoudend naar die doelen toe te werken.

Als inspirerend en professioneel klankbord begeleid ik jou een leidraad te ontwikkelen waarmee je met hernieuwd zelfbewustzijn en zelfvertrouwen de te volgen koers kan bepalen. Je weet (weer) wat jij wilt en wie jij bent. De leider van nu met Het Nieuwe Werken weet verbinding te maken met de kern van wie hij is en zich van daaruit verbind met de wereld.

Leidinggeven vanuit ‘Hart en Ziel’.

Om als Nieuwe leider vanuit ‘Hart en Ziel’ te werken is er meer nodig. Dat is ook precies hetgeen waar wij aan werken, wanneer je kiest voor leiderschapscoaching bij Livelifecoaching. Ik houd me niet vast aan een standaard coachingsformat vanuit mijn opleiding. Ik geef dus geen ‘show van technieken en methodes’, waarbij theorieën van bijvoorbeeld Mintzberg en Darwin aan bod komen.

Wil je echt een succes maken van jouw levenswerk en uitblinken als leider, dan hoor je te beschikken over een helder zelfbeeld en dat leer je niet door het aanleren van snelle ‘trucjes’. Het verkrijgen van een helder zelfbeeld creëer je door echt naar jezelf te durven kijken. Ik werk op verschillende manieren met mijn cliënten, omdat elke cliënt verschilt van de ander. Ik werk op basis van mijn gevoel en gebruik daarbij mijn spiritualiteit en intuïtie. Leiderschapscoaching is bij mij gebaseerd op de cliënt die ik op dat moment voor mij heb: op JOU.

Nieuw leiderschap gaat over sterk verbonden zijn met de eigen wortels en thema’s en het kunnen herkennen waar het bij de ander in essentie over gaat. Dit vraagt om veel zelfbewustzijn.

Wil jij vanuit een hoger zelfbewustzijn leiding kunnen geven, dan is mijn advies, stel jezelf open voor verandering. Zo kom je tot de ontdekking wat voor effect het openstellen heeft op jou manier van leidinggeven. Ik ben mij ervan bewust dat ik niet de alledaagse leiderschapscoach ben. Mocht je dus openstaan voor een meer spirituele manier van begeleiding op het gebied van leiderschap, neem dan gerust contact met mij op.

Onderwerpen die aan bod kunnen komen tijdens het proces:

  • Ontdekken van persoonlijke kwaliteiten en die beter inzetten
  • Inzicht in mogelijke persoonlijke belemmeringen en die doorbreken
  • Ontdekken van de eigen passie en drijfveren en die van mensen in de organisatie
  • Omgaan met eigen emoties en emotionele gebeurtenissen in de organisatie
  • Mindsetstrategieën en omgaan met tegenstrijdige waarden of belangen en blokkades
  • Omgaan met politieke, rationele en irrationele processen binnen de organisatie
  • Omgaan met werkdruk en prestatieafspraken

Ben jij een leidinggevende of een leider?

Vraag een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan