Carrière switch?

1e stap: Durf te switchen van baan, door je hier eerst voor open te stellen. Weeg de pros en cons tegen elkaar op. Onzekerheden en twijfels in deze situatie zijn normaal, let erop dat de emoties en gedachten niet de overhand krijgen, waardoor je jezelf belemmert om een ‘nieuwe’ weg in te slaan.

2e stap: Onderzoek waar jou passie ligt. Waar ben jij goed in? Wat vindt jij belangrijk in functie? Wat zijn jouw verwachtingen van een werkgever? Wat heb jij een werkgever te bieden? Ter ondersteuning kun je via het Internet een aantal persoonlijkheidstesten of vaardigheidstesten doen.

3e stap: Oriënteer je op de mogelijkheden bij je huidige werkgever (indien je werkzaam bent). Naast uitzendbureau/detacheringsbureaus en de bekende vacaturesites, kun je ook gebruik maken van andere soort kanalen, zoals: LinkedIN, Facebook, Instagram, Twitter. Ga eens ‘old school’ netwerken en durf jezelf neer te zetten. Kom uit je comfort zone. Remember: ook jij bent iets waard en hebt een toegevoegde waarde binnen de maatschappij.

4e stap: Geef niet op! Je wilt graag iets anders. Blijf dus niet ‘hangen’ waar je nu zit, omdat je even niet weet welke richting je op moet. Geef het ook niet op, omdat het langer duurt dan je verwacht had. Gun jezelf de tijd om te ontdekken wie jij bent en wat je graag zou willen. Wanneer je weer in de juiste ‘flow’ zit, ga dan weer verder met stap 2 en 3 net zolang totdat het gelukt is. Kijk ook alvast ‘stiekem’ naar stap 5 om jezelf even te laten herinneren, waarvoor je ook alweer nog even je geduld moet bewaren. Bij de pakken neerzitten is geen optie meer!

5e stap: Yes! Het is je gelukt. Misschien ging het je vrij goed af of heeft het juist even geduurd, maar weet je wat je hebt geleerd in het proces vanaf stap 1 tot en met 4? Dat alles uiteindelijk op zijn plek valt en niets voor zijn tijd komt. Het is dus niet erg wanneer je kiest voor verandering en dat het langer heeft geduurd, dan je eigenlijk gehoopt had. Je weet nu dat het goed zit, zolang jij zelf de eerste stap zet en dus in beweging komt. In de tussentijd leer je jezelf steeds beter kennen en weet je wat je wel en niet meer moet doen om van jouw leven een succes te maken.